«Укрпошта» видала перший мільйон LED-ламп. Скільки обміняли львів’яни

1316 0
Із наступного тижня обміняти лампи можна буде у відділеннях «Укрпошти» в усіх містах, а не лише в обласних центрах.
Фото умовне

Фото умовне

Усього за тиждень з початку всеукраїнської програми, метою якої є зменшення навантаження на енергосистему через заміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, українці вже обміняли перший мільйон ламп. Саме стільки нових енергоощадних ламп видали у відділеннях «Укрпошти» з 31 січня по 3 лютого.

Програма стартувала в обласних центрах та великих містах нашої країни, куди були доставлені перші 4 млн ламп. Так, кияни за тиждень обміняли понад 162 тис. ламп, харків’яни – понад 80 тис., дніпряни – 88 тис., львів’яни – 69 тисяч.

Читайте також: Скільки електроенергії можуть заощадити LED-лампи. Роз'яснення

«Статистика, яку ми бачимо, – це переважно люди, які прийшли до відділень Укрпошти без попередньої реєстрації. Звичайно, за тиждень охочих обміняти лампи зголосилося більше: ті, хто зареєструвався в «Дії», тільки з середи почали отримувати підтвердження на обмін, дехто вже встиг прийти у відділення, а дехто отримає лампи на наступному тижні»,повідомив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Наступного тижня ще 6 млн лампочок будуть доступні в містах районного значення. До кінця лютого завдяки пересувним відділенням лампи мають надійти й до найменших сіл по всій країні, щоб освітлювати домівку кожного українця. Так на першому етапі громадяни України вже в найближчі місяць-півтора зможуть обміняти до 20 млн ламп.

Нагадаємо, відтоді, як рф почала обстрілювати об’єкти української енергетичної інфраструктури, Україна відчуває брак генерації та розподілення електроенергії. Задля збереження енергоефективності та забезпечення балансу енергоспоживання в пікові години уряд розробив програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні LED-лампи.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!