«Укрпошта» випустила нові марки з писанками різних регіонів України

785 0
На марці-писанці з Львівщини зображено хрест з орнаментом.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

«Укрпошта» запустила у продаж нові марки з українськими писанками. Придбати їх можна від п'ятниці, 21 квітня, у поштових відділеннях та онлайн. Про це повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

На нових марках зобразили великодні писанки з орнаментами Івано-Франківщини, Вінниччини, Гуцульщини та Львівщини.

«Писанки, до речі, непрості. Бо, як знаєте, наші предки в кожну рисочку та кружечок закладали свій сенс та сакральне значення. Наприклад, на марці-писанці з Львівщини зображено хрест з орнаментом «качачі лапки», такий відбиток вважався оберегом»– йдеться в повідомленні.

Читайта також: «Укрпошта» анонсувала випуск нової марки

Нагадаємо, що до річниці звільнення від російської окупації Київщини, «Укрпошта» випустила нову марку «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!