Укрпошта змінює деякі тарифи і починає доставляти крупногабаритні посилки

1344 0
Перегляд тарифів викликаний передусім збільшенням логістичних витрат на доставку.
фото: nu.org.ua

фото: nu.org.ua

Із 1 липня Укрпошта змінює деякі тарифи і починає доставляти крупногабаритні посилки. Як пояснюють у компанії, перегляд тарифів викликаний передусім збільшенням логістичних витрат на доставку. У більшості областей Укрпошта повернулася до довоєнного графіку роботи. Винятком є тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, де робота відбувається в індивідуальному порядку з огляду на поточну ситуацію. 

Зокрема, зміни відбудуться у доставці крупногабаритних відправлень. Відтепер Національний поштовий оператор буде приймати та доставляти крупногабаритні посилки: велосипеди, автомобільні бампери, пуфи та інше в усіх обласних центрах, а також в містах у виділених відділеннях для таких відправлень. Крупногабаритним вважається відправлення фактичною вагою до 30 кг, довжиною найбільшої сторони від 0,7 м до 2 м, та сумою всіх сторін (висота + довжина + ширина) – до 3,5 м. Зі списком об’єктів поштового зв’язку, які приймають до відправлення крупногабаритні посилки, можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: «Укрпошта» запроваджує нові сервіси. Як скористатись

Також впровадили зміни і для відправлень вагою понад 30 кг. Максимальна маса такого відправлення зростає до 600 кг. У такий спосіб клієнти зможуть пересилати за тарифами Укрпошти більше товарів різних габаритів. 

Крім того, з 1 липня будуть діяти нові тарифи на послуги «Укрпошта Стандарт». Попри те, що нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку мали почати діяти з 1 грудня 2021 року, це відбудеться тільки з липня 2022-го. При цьому, перегляд вартості відбувся для послуг «Укрпошта Стандарт» в межах України в середньому на 14% та в межах області – на 13%. 

За новими тарифами з 1 липня будуть доставляти відправлення «Укрпошта Експрес» – підвищення становитиме в середньому 14% для пересилання в межах області та 16% для пересилання в межах України. Якщо раніше посилка до 1 кг по Україні коштувала 39 грн, то з 1 липня буде коштувати 45 грн. На 14% зросте вартість послуги «Документи».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!