Укрзалізниця ловитиме «зайців» та контролерів-порушників

1827 0
Укрзалізниця має намір посилити контроль безквиткового проїзду громадян у залізничному транспорті. Про це повідомив в.о. заступника генерального директора "Укрзалізниці" Ігор Бреус.
фото ілюстративне: www.pravda.lutsk.ua

фото ілюстративне: www.pravda.lutsk.ua

"Треба, щоб пасажир купував квиток. Але сьогодні він його не купує, вступаючи в змову з контролером, заплативши йому вдвічі менше. Ми маємо намір посилювати контрольні перевірки саме за цим персоналом. Якщо людина порушує, вона просто не має працювати. Це стосується як бригад потягів пасажирських потягів, так і контролерів у приміських потягах. Якщо людина провозить безквиткового пасажира, вона завдає збитків державі та компанії", – сказав Ігор Бреус в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". Він також повідомив, що впродовж 2015 року "Укрзалізниця" звільнила понад 300 співробітників саме за безквиткове провезення пасажирів.

Читайте також: На зимові свята зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік

Говорячи про проблему відсутності квиткових кас на багатьох станціях приміського сполучення, в.о. заступника гендиректора "Укрзалізниці" наголосив, що це питання було б об'єктивним, якщо не вивчати аналіз продажів проїзних документів через такі каси. "Фактично виходив продаж чотирьох-п'яти квитків. Просто, минувши касу, пасажири йшли спокійно в електропоїзд. На жаль, ця ситуація склалася не учора, вона прогресувала близько 20 років. Треба цю роботу повертати назад. Ніхто ж не заходить у магазин і не просить видати безкоштовно батон або палку ковбаси, а в потязі можна їздити безкоштовно... Ми підійшли до тієї межі й до того економічного стану, що якщо правила гри не зміняться, в нас не буде можливості забезпечити ці перевезення", – повідомив Бреус.

Читайте також: Укрзалізниця змінила правила перевезень. 8 нововведень

Відповідаючи на питання про обсяг махінацій у квиткових касах дальнього сполучення, він повідомив, що всі правопорушення в квитковому сегменті становлять 0,01% від загальних продажів. "І коли намагаються подати інформацію, що це масові порушення, я не погоджуся. Я не стою на варті інтересів порушників, ми прощаємося з такими. Це знову-таки відбувається тому, що вартість проїзду набагато нижча від економічно обґрунтованої. Якщо пасажир спокійно переплачує за квиток удвічі більше, це підкреслює, що вартість проїзду не відповідає витратам", – сказав Ігор Бреус

Нагадаємо, ПАТ "Укрзалізниця" планує в 2016 році провести індексацію тарифів на пасажирські перевезення в дальньому сполученні на 30%.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!