Київ

«Укрзалізниця» планує модернізувати платформи столичної кільцевої електрички

791 0
Нові станції мають бути інклюзивними

«Укрзалізниця» запрошує архітекторів до обговорення проєктів модернізації станцій Kyiv City Express, щоб зробити їх безпечними та інклюзивними. Про це повідомила пресслужба перевізника.

Зокрема, архітектурні бюро запрошуються до участі в нараді перед оголошенням тендера на проєктування 60 платформ для Kyiv City Express у Києві і найбільш інтенсивних напрямках навколо столиці.

В «Укрзалізниці» пояснили, що прагнуть забезпечити вільний доступ до поїздів пораненим, маломобільним пасажирам чи людям з інвалідністю у межах стратегії «Безбар'єрна залізниця».

У відомстві визнали, що багато платформ київської міської електрички нині аварійні, адже проєкт запускали терміново у розпал війни. Поспіхом відроджували такі зупинки, як «Київська Русанівка» та «Київ-Дніпровський», щоб забезпечити резервні шляхи для екстреної евакуації зі столиці.

«Наразі пасажиропотік на кільцевій електричці став системним, отже необхідно привести до ладу аварійну інфраструктуру, щоб продовжити її безпечну експлуатацію», — зазначили в «Укрзалізниці».

Обговорення технічного завдання та умов тендера відбудеться у п'ятницю, 27 жовтня, о 15:00 у лаунжі Центрального залізничного вокзалу Києва.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» веде діалог з інвесторами щодо створення ще двох зупинок кільцевої електрички.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!