Київ

«Укрзалізниця» відродить найстаріший київський футбольний клуб «Локомотив»

1515 0
Клуб був заснований у 1919 році, востаннє грав на професійному рівні у 1987 році.

«Укрзалізниця» відродить найстаріший футбольний клуб Києва – «Локомотив» – він повертається в професійний футбол та братиме участь в змаганнях 2 ліги Чемпіонату України. Про це повідомили у пресслужбі національного перевізника.

«Засідання Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України відбулося минулого тижня. На ньому озвучили приємну для кожного вболівальника новину. «Локомотив» пройшов атестацію за усіма критеріями і результатами!», – прокоментували в «Укрзалізниці».

У пресслужбі компанії зазначили, що команда базується в Солом'янському районі,  складається з працівників «Укрзалізниці» та вихованців «Локомотиву» різних років.

Свої домашні поєдинки команда гратиме на стадіоні «Локомотив» та на НТК ім. В. Баннікова.

«Молодь наразі набирається досвіду на міському та всеукраїнському рівні. Старт нового сезону в другій лізі ПФЛ запланований на початок серпня», – додали в «Укрзалізниці».

Зазначимо, клуб фінансуватиметься коштом партнерів та меценатів, а також за рахунок трансферів своїх вихованців. У бюджеті «Укрзалізниці» фінансування команди не передбачене.

Довідка. ФК «Локомотив» вважається найстарішим у Києві, він був заснований у 1919 році (до прикладу, «Динамо» Київ заснували в 1927 році), востаннє грав на професійному рівні у 1987 році. 

Зауважимо, Київський локомотив був заснований раніше за московський. У пресслужбі наголошують, що колір та логотип був придуманий працівниками київського вокзалу. Колір повторює кольори семафору, а локомотив є «головним потягом до перемог».

«Ми не хочемо змінювати кольори, тим більше, що клуб орків окрім своїх болот більше ніде ніколи не гратиме. Хай малюють, що хотять», – йдеться в одному з коментарів клубу під дописом.

 

Нагадаємо, «Укрзалізниця» призначила додатковий поїзд  за найпопулярнішим внутрішнім маршрутом Київ – Львів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!