«Укрзалізниця» виставила на продаж приміщення у районі Професорської колонії у Львові

9093 0
У різні часи в цих кварталах мешкали літератори Ірина Вільде, Микола Вінграновський, Роман Дідула, а ще живописець Євген Манишин. Нині Професорська колонія вважається одним із елітних районів Львова.

«Укрзалізниця» виставила на аукціон приміщення, у яких раніше працювали чотири відділення залізничної лікарні. Йдеться про будівлі, що у Личаківському районі. Цю місцевість називають Професорською колонією. Стартова ціна за приміщення на аукціоні – 7 мільйонів 800 тисяч за понад 2,5 тисячі квадратних метрів приміщень у привабливому районі Львова.   

Читайте також: Що буде з приміщенням на вулиці Гнатюка у Львові, де колись були залізничні каси 

«Укрзалізниця» 12 липня на онлайн-майданчику ProZorro.Sale виставила на продаж приміщення, які є на балансі клінічної лікарні на залізничному транспорті філії ЦОЗ АТ «Укрзалізниця».

Йдеться про будівлі на вулицях Вільде, 41, Чумацькій, 7, Ніщинського, 2. Стартова ціна приміщень 7 млн 844 тис 261 грн. Загальна площа – 2 562,6 метрів квадратних. Кінцевий термін подання цінових пропозицій – 10 серпня 2021 року. Аукціон відбудеться 11 серпня 2021 року.

Лот 1 – це приміщення Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті на вул. Вільде, 41. Йдеться про будівлі пульмонологічного, хірургічного відділеннь а також будівлю продовольчого складу.  Площа загальна –1730 метри квадратні.

Лот 2 –  будівля ревматологічного відділення залізничної лікарні, що на вулиці вул. Чумацька, 7. Йдеться про приміщення загальною площею 289,5 кв.м.

Лот 3 – будівля дерматологічного відділення залізничної лікарні, за адресою вул. Ніщинського, 2. Площа приміщення – 542,7 метри квадратні.

Нещодавно стало відомо, що «Укрзалізниця» розпочала продаж непрофільних активів. 12 липня вона виставила на аукціони в електронній системі Prozorro перші 22 об’єкти в різних містах країни. Зокрема у Києві, Львові, Дніпрі, Кривому Розі, Смілі та Чопі. Загальна стартова ціна об’єктів становить близько 42 млн грн. Утім в Укрзалізниці сподіваються, що вона суттєво зросте за рахунок конкуренції в ході торгів.

Читайте також: У Львові хочуть здійснити мрію Йосифа Сліпого – відродити простір історичного храму в центрі міста

Додамо, що Професорською колонією називають кілька кварталів, які відгороджені від міста петлею залізниці «Підзамче-Личаків». На рубежі XIX і ХХ століть, коли місто розросталося, тут почали будувати вілли й особняки, у яких жила інтелігенція. Так утворилася Професорська колонія. У різні часи в цих кварталах мешкали літератори Ірина Вільде, Микола Вінграновський, Роман Дідула, а ще живописець Євген Манишин. Нині Професорська колонія вважається одним із елітних районів Львова.

Вікторія Савіцька

Фото із cайту Prozorro

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!