Укрзалізниця запускає інклюзивні вагони. Фото

1302 0
Укрзалізниця придбає 37 пасажирських вагонів для людей, які пересуваються на інвалідних візках
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia

Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia

Укрзалізниця придбає 37 пасажирських вагонів, які пристосовані для перевезення людей в інвалідних візках. Закупівлю зазначених вагонів проведуть за кошти, які вперше цього року були.виділили компанії. Про це повідомив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

За словами керівника компанії, зі ста пасажирських вагонів, які будуть поставлені компанії впродовж двох років, 37 будуть пристосовані для перевезення людей на інвалідних візках.

«Ми збільшуємо кількість вагонів у далекому сполученні для подорожей маломобільних людей. Крім того, ми продовжуємо підвищувати інклюзивність залізничних вокзалів», – зазначив Іван Юрик.

Зокрема, за кошти Державного бюджету України придбають 20 пасажирських купейних спальних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, та 17 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда.

Укрзалізниця презентувала перший в Україні інклюзивний приміський електропоїзд. Новий електропоїзд має вагони, обладнані для доступу людей з інвалідністю, з місцями для людей на інвалідних візках, пандусами, кнопками виклику поїзної бригади, а всі вказівники нанесені шрифтом Брайля. Крім того, у поїзді замінено низку систем та деталей інтер'єру. Серед основних — встановлено кріплення для велосипедів.

Фото Укрзалізниці

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!