Укрзалізниця заявила про передачу в оренду комерційних площ львівського вокзалу

2950 0
Аукціон планують провести влітку.
Фото: Конкурс Української Урбаністики

Фото: Конкурс Української Урбаністики

Укрзалізниця розпочинає передачу у довгострокову оренду торговельних площ Головного залізничного вокзалу у Львові. Про це повідомив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

Читайте також: Як і коли може змінитись територія біля залізничного вокзалу у Львові. Візуалізація

Загалом від передачі в оренду площ 24-х вокзалів Укрзалізниця планує отримувати щомісяця щонайменше 8,4 млн грн, а на рік – понад 100 млн грн.

«Більшість цих площ нам вже роками не приносили прибутків. Відведені для торгівлі зони мають приносити доходи компанії, а не збитки на їх утримання. Проте в довгостроковій перспективі – підготувати 11 вокзалів до концесії», – зазначив Іван Юрик.

Укрзалізниця уже провела повну інвентаризацію та заміри всіх площ комерційних приміщень вокзалів.

До кінця літа Укрзалізниця планує передати в оренду комерційні площі наступних вокзалів: Козятин, Запоріжжя-1, Дніпро-Головний, Хмельницький, Суми, Біла Церква, Полтава, Тернопіль, Рівне, Фастів, Вінниця, ім.Тараса Шевченка, Чоп, Ужгород, Чернівці, Коломия, Івано-Франківськ, Одеса-Головна, Миколаїв, Львів, Жмеринка, Херсон, Київ-Пасажирський та Харків.

Комерційні об’єкти вокзалів планують передавати в оренду на термін від 3 років.

Читайте також: Як у Львові перебудують ринок «Привокзальний» і як може змінитись територія довкола

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» напрацьовує техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) для того, аби виставити на концесію залізничний вокзал у Львові та частину прилеглої до нього території. Йдеться про територію між площею Двірцевою та вулицею Городоцько, – це майже 18 га землі, більша частина якої належить Укрзалізниці. Там, окрім вокзалу, є будівлі різного призначення, зокрема й ті, які нині не використовують. Місто у своєму баченні пропонує звести там велику кількість офісних площ, громадської забудови, а також готелі і багаторівневі паркінги.

 


Як і коли може змінитись територія біля залізничного вокзалу у Львові. Візуалізація
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!