Укрзалізниця замінить всю постільну білизну у вагонах

4678 0
В Укрзалізниці пообіцяли замінити всі старі ватні матраци, вафельні рушники, пір’яні подушки та «кусючі» верблюжі ковдри.

Як повідомляють на офіційному сайті Укрзалізниці, згідно з рішенням правління ПАТ «Укрзалізниця», був затверджений документ про заміну всієї постільної білизни.

«Розробці цього документу передувала низка консультацій і досліджень, що проводилися на регіональних філіях, опитування пасажирів та вивчення сучасних тенденцій. Попередні норми вже давно застаріли та не відповідали вимогам часу. За новим порядком зможемо купувати сучасні вироби», – розповів директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків.

Читайте також: Укрзалізниця планує запуск потяга зі Львова до Кракова

Розробляючи нові стандарти, було вирішено купувати сучасну та якісну продукцію, яку можна буде використовувати впродовж більшого терміну. Лляні й бавовняні рушники замінять на махрові, які можна буде використовувати 2 роки, замість одного. Сучасні ковдри та подушки з синтетичними наповнювачами не набиратимуть вологи, за ними буде легше доглядати. Спеціалісти стверджують, що економія коштів з новими стандартами складатиме близько 17 мільйонів гривень.

Регіональні філії ПАТ «Укрзалізниця» вже отримали понад 128,5 тис. нових комплектів постільної білизни, близько 13 тис. матраців, 18 тис. літніх ковдр та інше. 

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!