Київ

UNITED24 запустив інтерактивну карту відбудови Київщини

760 0
Мапа відображає 3D-моделі будинків у їх актуальному стані

Спостерігати за процесом відновлення 18 багатоквартирних будинків на Київщині, які були пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення Росії і на відбудову яких збирає платформа UNITED24, відтепер можна на інтерактивній карті.

До створення моніторингового проєкту долучилася IT-компанія ЛУН. Фотокореспонденти регулярно їздять знімати об'єкти, на яких тривають будівельні роботи. Кожен будинок фотографують з однакового ракурсу для кращої динаміки моніторингу. На основі знімків з дрона створюють 3D-моделі будинків у їх актуальному стані, йдеться у повідомленні.

«Кожна людина, яка пожертвувала кошти, зможе відчути причетність до відбудови. Дізнатися більше про самі будинки, побачити на інтерактивній карті, де вони знаходяться, прочитати щемкі історії мешканців, і завдяки 3D-моделі краще зрозуміти масштаби руйнування та необхідність підтримки», — зазначають представники UNITED24.

Загалом на відбудову 18 багатоквартирних будинків необхідно зібрати 719 млн гривень. Із них 638 мільйонів вже перерахували донори платформи з усього світу.

Нагадаємо, у Київській області відновили майже половину інфраструктури, яка постраждала внаслідок вторгнення рф в Україну. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!