Уродженець білорусі, що проживає у Львові, поширював комуністичну пропаганду

926 0
За свої дії чоловік отримав 1 рік іспитового терміну.

Шевченківський районний суд Львова виніс вирок львівському пенсіонеру, що народився у білорусі. Він поширював комуністичні символіку у російській соцмережі. За статтею 436-1 ККУ, яку йому інкримінували, чоловіку загрожував 1 рік позбавлення волі, та за визнання вини вирок змінили на 1 рік іспитового терміну. Про це Tvoemisto.tv стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.  

Генадій Іньков – уродженець вітєбська, що проживав у Львові та мав українське громадянство, поширював комуністичну символіку у російській соцмережі «однокласники». У своєму відкритому профілі чоловік систематично поширював георгіївські стрічки, прапори та символіку срср в контекстних записах, що є забороненими законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди іхньої символіки».

Читайте також: Львівського псевдоволонтера оштрафували за продаж автівок, ввезених як гуманітарну допомогу  

На підготовчому судовому засіданні чоловік повністю визнав свою провину, за що суд пом’якшив йому покарання з 1 року позбавлення волі до 1 року іспитового терміну. 

Нагадаємо, що 13 червня з’явилась інформація, про те що у Львові судитимуть уродженку Луганська, яка протягом 2022 року, використовуючи власний акаунт у соцмережі «Однокласники», поширювала публікації, які містять пропаганду комуністичної ідеології.

__________________________________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!