Уряд анонсував нові вимоги для виїзду за кордон діячів культури

1257 0
Діячі культури мають підтверджувати наявність військового обліку, контракти, а після повернення – надавати звіт.
Умовне фото

Умовне фото

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що тепер для виїзду за кордон діячі культури мають підтверджувати наявність військового обліку в організації, контракти, а після повернення надавати звіт. Про це він сказав в етері телемарафону.

За його словами, Мінкульт розробив зміни до порядку виїзду артистів, художників і журналістів, де є кілька ключових моментів. Зокрема ця категорія громадян має подавати підтвердження, що в їхніх організаціях ведеться військовий облік, та надавати контракти, які підтверджують мету виїзду.

Читайте також: Правоохоронці отримають доступ до заявок на перетин кордону в системі «Шлях»

Міністр зазначив, що якщо поїздка передбачає промотування країни чи збір коштів, то згодом має бути надано звіт, так само як і в разі дипломатичних візитів. Такий виїзд не може тривати понад 60 днів.

Нагадаємо, на час воєнного стану чоловікам 18-60 років заборонено виїжджати з України. Водночас є і винятки, наприклад, виїхати можуть чоловіки, які самостійно виховують дитину або дітей до 18 років. Окрім того, згідно з постановою уряду, право на виїзд мають:

  • водії, які перевозять медичний вантаж, гумдопомогу чи вантаж на потреби ЗСУ;
  • далекобійники на фурах, які мають ліцензії на міжнародні перевезення вантажів та пасажирів;
  • залізничники, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці;
  • спортсмени, тренери, спортивні судді та інші профільні фахівці, які беруть участь у міжнародних змаганнях, готуються до них або забезпечують їхнє проведення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!