Уряд спростив правила ввезення в Україну генераторів та трансформаторів

631 0
Для таких товарів відтепер не потрібна буде декларація про відповідність та маркування знаком відповідності.
Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Кабмін спростив процедуру ввезення в Україну енергетичного обладнання. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. 

«Готуємось до зими на всіх рівнях. Затвердили постанову, якою спрощуємо завезення в Україну енергетичного обладнання, у тому числі генераторів та трансформаторів»,  зазначив Шмигаль. 

Зокрема, для таких товарів відтепер не потрібна буде декларація про відповідність та маркування знаком відповідності.

Читайте також: «Наступний опалювальний сезон буде важким», – Козицький

Шмигаль також додав, що для того, аби енергетичне обладнання можна було ввозити в Україну за спрощеними правилами, Кабінет міністрів призупинить дію шести технічних регламентів, які застосовувались досі.

Нагадаємо, як раніше повідомили Tvoemisto.tv в «Львівобленерго», є вірогідність, що цієї зими будуть діяти графіки відключень, але зі змінами. Вимкнення зроблять менш тривалими. Зокрема, до аварійних відключень тепер залучать суттєво більше споживачів, а також відділять живлення побутових споживачів від критичної інфраструктури, де це можливо. Детальніше про підготовку до зими енергетиків, читайте тут. 

Тетяна Дзяма

_____________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!