Уряд взяв під контроль ціни на бензин

1298 0
Він тимчасово запровадив граничні націнки на пальне.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою запровадив граничні торговельні надбавки на паливо на період дії карантину. Тепер продавці палива мають враховувати цю надбавку під час встановлення роздрібної ціни на пальне, що реалізують через мережу АЗС.

За словами міністра розвитку економки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка, це тимчасовий захід як відповідь на необґрунтоване зростання цін на пальне в роздрібних мережах.

За його словами, гранична надбавка нараховуватиметься до середньої вартості пального, яка визначатиметься на підставі даних міжнародного інформаційного агентства Platts CIF NWE за попередню декаду з урахуванням акцизу та податку на додану вартість.

Граничний рівень надбавки встановили у таких розмірах:

  • не більше 7 гривень (включаючи ПДВ) на 1 літр для дизельного палива;
  • не більше 5 гривень (включаючи ПДВ) на 1 літр для автомобільних бензинів.

 

Постанова вступає в силу із 15 травня.

Додамо, що Європейська Бізнес Асоціація вимагає скасувати прийняту постанову, оскільки вона сприятиме ще більшій тінізації ринку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!