Уряд змінив правила перетину кордону. Деталі

26363 0
Зокрема, з 15 червня послаблюють правила обсервації для осіб, що приїжджають з-за кордону.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і вніс зміни до постанови Уряду, якою регламентується карантин. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу вчора, 13 червня.

Зокрема, з 15 червня послаблюють правила обсервації для осіб, що приїжджають з-за кордону, та пропонують інший пропускний режим через контрольні пункти виїзду-в’їзду.

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

Серед пунктів, які передбачені у Постанові, – наступні:

  1. передбачити, що іноземці та особи без громадянства (крім тих, які постійно проживають на території України або яких визнали біженцями чи ті, які потребують додаткового захисту) не можуть перетинати державний кордон без наявного полісу страхування витрат, пов’язаних з лікуванням коронавірусу, обсервацією;
  2. вимога обов’язкової обсервації лише для осіб, що перетинають кордон та прибувають з країн або є громадянами (підданими) країн із значним поширенням інфекції;
  3. скасувати вимогу обов’язкової обсервації для осіб, які в’їжджають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та Севастополя після відновлення пропуску осіб через КПВВ;
  4. передбачити обов’язкову наявність у контрольних пунктах місць або приміщень для проведення медичного огляду;
  5. передбачити додаткову підставу для відмови в пропуску осіб під час виїзду з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, а саме те, що у період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України, особа не надала згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома» Єдиного державного веб-порталу електронних послуг до виїзду з тимчасово окупованих територій через контрольний пункт.

Нагадаємо, що напередодні уряд скасував проведення пробного ЗНО, але його можна пройти онлайн з дома, а також не відкриватимуть наразі кінотеатри.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!