Уряд звільнив українців від пенсійного збору при купівлі житла вперше

2379 0
Зараз пенсійний збір при купівлі житла становить 1% від вартості квартири або будинку.
джерело: https://www.plusone.in.ua/

джерело: https://www.plusone.in.ua/

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про звільнення українців від сплати пенсійного збору під час першої купівлі житла. Відповідне рішення ухвалили на засіданні сьогодні, 23 вересня. Про це повідомляє liga.net.

«Цим рішенням уряд визначає порядок звільнення від сплати пенсійного збору громадян, які купують житло вперше або знаходяться в черзі на отримання житла», – каже прем'єр Денис Шмигаль.

Зараз пенсійний збір при купівлі житла становить 1% від вартості квартири або будинку.

Читайте також: Уряд планує підвищити в Україні низку податків й акцизів

«Якщо ж пенсійний збір не сплатити, нотаріус просто відмовиться завіряти відповідний договір купівлі-продажу. У той же час, ЗУ «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» та Порядком № 1740, встановлює, що всі громадяни є платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування за винятком тих, які виконують операції з купівлі житла вперше», – йдеться в повідомленні.

Додамо, що раніше українці, які купували житло вперше, могли повернути пенсійний збір лише через суд.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!