Урядова комісія назвала основні причини авіакатастрофи Ан-26 на Харківщині

1706 0
Комісія виокремила 6 небезпечних факторів, які призвели до падіння військового літака Ан-26.
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Урядова комісія з розслідування авіакатастрофи військового літака Ан-26 на Харківщині назвала причини трагедії. Віцепрем'єр-міністр Олег Уруський заявив про відсутність контролю за польотами з боку керівництва Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба й системні порушення правил польотів. Про це він повідомив під час засідання уряду.

Читайте також: Усе про авіакатастрофу військового літака Ан-26 на Харківщині в один клік. Фото, відео. Оновлюється

Комісія виокремила 6 небезпечних факторів, які призвели до падіння війського літака Ан-26. Йдеться, по-перше, про відмову системи ГРТ-24 з системи управління лівого двигуна, по-друге – не вдалося вирівняти тягу обох двигунів та вчасно перевести літак на зниження.

Окрім цього, екіпаж випустив закрилки, коли вже літак заходив на посадку положення 38 градусів та створив штучну несиметричність тяги головної установки.

Неусунення ковзання, за його словами, є шостим небезпечним фаткором, який обумовив перехід аварійної ситуаації до катастрофічної.

Читайте також: Батькам загиблих внаслідок авіакатастрофи курсантів з Львівщини вручили державні нагороди

Нагадаємо, увечері 25 вересня в Чугуєві розбився військовий літак АН-26. На його борту перебували офіцери та курсанти Харківського національного університету повітряних сил. Вижив тільки один курсант. Внаслідок трагедії загинули двоє курсантів із Львівщини. 

Детальніше про те, що сталось із літаком ЗСУ на Харківщині та про хронологію подій читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!