Київ

Усов прокоментував обшуки ДБР в КМДА

406 0
Усов нагадав про конфлікти із приватними перевізниками і заявив, що готовий допомогти слідству
Костянтин Усов

Костянтин Усов

Державне бюро розслідувань проводило слідчі дії у службових приміщеннях КМДА, зокрема правоохоронці вилучили комп’ютер, телефон і особисті кошти заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтина Усова. Про це повідомила пресслужба КМДА.

«Сьогодні слідчі ДБР прийшли в мій кабінет з обшуком. Вилучили компʼютер, мій телефон та особисті кошти. За моєї ініціативи номери кожної купюри зафіксували задля уникнення маніпуляцій. Незважаючи на відсутність ухвали суду про обшук, ми повністю співпрацювали з органами досудового розслідування і готові робити це надалі», – зазначив Усов.

За його словами, прозорі правила роботи у сфері міських перевезень є метою роботи міської влади.

«Якщо хтось із представників міста брав участь у будь-якій протизаконній діяльності, покривати їх ніхто не буде. Це не у моїх правилах. Звісно, прозорість не завжди задовольняє гравців ринку. Ми пам’ятаємо і замовні протести маршрутної мафії, погрози та шантаж працівників мерії міста, а також численні кримінальні провадження, обшуки та оперативно-розшукові дії, які проводилися представниками різних правоохоронних органів під час загострення правовідносин з приватними перевізниками у минулому. Тому ми абсолютно відкриті допомогти слідству і у цьому випадку», – підкреслив Усов.

Нагадаємо, 4 червня стало відомо, що до КМДА з обшуком прийшли слідчі ДБР.

Джерела у правоохоронних органах повідомили, що йдеться про заступника голови КМДА Костянтина Усова. Його підозрюють у вимаганні в автоперевізника неправомірної вигоди на системній основі.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!