В Академії сухопутних військ почали вчити стріляти з сучасних протитанкових комплексів NLAW

1694 0
Днями їх як допомогу Збройним Силам України надав уряд Великої Британії.
фото: арміяінформ

фото: арміяінформ

Сьогодні у 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові розпочалась підготовка українських військовослужбовців до застосування новітніх протитанкових ракетних комплексів NLAW. Днями їх як допомогу Збройним Силам України надав уряд Великої Британії. Про це повідомляє Арміяінформ.

За словами начальника Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенанта Павла Ткачука, уже невдовзі перші декілька десятків військовослужбовців ЗСУ будуть здатні не лише ефективно застосовувати ці ПТРК, а й зможуть самі навчати інших українських воїнів.

Читайте також: На Львівщині у лютому пройдуть навчання за стандартами НАТО

Додамо, що головне призначення ПТРК NLAW – знищення броньованих машин, БТРів та танків. Основні характеристики NLAW – ефективна дальність стрільби 400-600 метрів, максимальна 800. Гарантоване бронепробиття кумулятивною частиною – до 500 мм гомогенної катаної броні. Цей ПТРК теж має принцип – вистрелив і забув.

Комплекс має інерційну систему наведення та магнітний підривач. Бойова маса – 12,5 кг, що дозволяє для ведення вогню залучати лише одного піхотинця, якого можна навчити стріляти з цього ПТРК дуже швидко.

Нагадаємо, напередодні Велика Британія розпочала постачання Україні протитанкової зброї, щоб допомогти їй захиститися від потенційного вторгнення Росії, яка згрупувала війська біля кордону з Україною.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!