У боях за Україну загинув кіборг-десантник Руслан Боровик

1467 0
Він відомий не лише як військовий, а й як фотограф.
Боєць Десантно-штурмових військ Руслан Боровик/Фото: з відкритих джерел

Боєць Десантно-штурмових військ Руслан Боровик/Фото: з відкритих джерел

У боях із російськими окупантами на Сході України загинув Руслан Боровик – боєць Десантно-штурмових військ, «кіборг», захисник Донецького аеропорту, знаний і як військовий, і як фотограф. Про смерть побратима пишуть друзі й колеги на його сторінці у Фейсбуку в ніч із 30 квітня на 1 травня.

«Місяць тому отримав контузію, але не покинув своє відділення та продовжував палити техніку російських окупантів. Руслан Боровик – людина з великої літери. Врівноваженість, порядність та в будь-яку хвилину готовність прийти на допомогу», розповідає журналіст Ярослав Бондаренко.

Читайте також: Біля Лисичанська загинув військовий зі Львівщини Андрій Боруц

Для довідки

Руслан Боровик, позивний «Багдад», свого часу служив на контракті в ЗСУ, двічі брав участь місіях в Іраку (2004-2005 рр.). Після звільнення з військової служби 12 років працював у банку інкасатором.

У 2014 році мобілізувався до лав Збройних Сил України, служив у 90-му батальйоні на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади (нині ДШВ) на посаді гранатометника. Зайшов у ДАП – новий термінал – 30 листопада 2014 року. Був поранений у ногу. Навіть під час важких боїв знаходив можливості фотографувати події. У 2015 році вийшов альбом «ДАП» зі світлинами ветерана. Виставка його фоторобіт проходила у Верховній Раді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!