Руслана Лижичко заснувала нове радіо

4929 1
Учора, 3-го листопада, у Києві презентували нову винятково україномовну радіостанцію – Radio1.ua. Тимчасове мовлення запровадять і у зоні АТО, а прозорість редакційної політики забезпечить Наглядова рада.
Фото: avantaj.com.ua

Фото: avantaj.com.ua

Організатори проекту прагнуть досягти популярності не тільки на всій території України, а й за її межами, – повідомляє Укрінформ. «Одне з завдань, які ми ставимо перед собою, – збалансувати інтереси і пріоритети в різних регіонах. Ми спробуємо зробити радіо, яке буде популярним у всіх регіонах України – від Одеси до Львова та Ужгорода включно. Завдання непросте, проте підходи для його вирішення існують» – заявив Юрій Зелик, засновник радіо «Львівська Хвиля» та співорганізатор нового проекту.

Крім того, засновники створили план поширення радіохвилі на контрольно-пропускні пункти та лінії розмежування. «Також у нас є проект мовлення Radio1.ua на захоплених донецьких і луганських частотах аби перекрити сепаратистські сигнали на українській території», – додав Юрій Лященко, автор і реалізатор радіо «Ютар», «Star FM», «Star TV», «Погода ТБ».

Читайте також: Українській молоді пропонують пройти оплачуване стажування в офісі Twitter

Фінансувати україномовну ФМ-мережу планують за рахунок монетизації інтернет-аудиторії (слухачі онлайн платитимуть за трансляцію – Авт.), а також допомоги діаспори й іноземних донорів.

Руслана Лижичко, співачка і композитор, переможниця пісенного конкурсу «Євробачення-2004», прокоментувала створення радіо: «Говорити сьогодні, що ми хочемо зробити україномовний продукт, – цього не достатньо. Ми хочемо зробити україномовний актуальний, креативний продукт, наповнений тим, що сьогодні може викликати резонанс. Будь-які спроби заробити на українській музиці не були успішними і часто мої колеги переходили на інший контент, тому що вони там просто отримували більше грошей». А її чоловік і продюсер, Олександр Ксенофонтов назвав проект «лагідною, дуже конструктивною українізацією».

За матеріалами: ukrinform.ua

Опублікувала Людмила Рубцова

6 Листопада, 2016 14:56
Олександр Де частота, розклад?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!