У Гостомелі вандали зрізали графіті Бенксі

1010 0
Поліція знайшла зловмисників та допитує їх.
Фото: Українька правда

Фото: Українька правда

У Гостомелі Київської області вандали зрізали графіті всесвітньо відомого британського вуличного художника Бенксі. Поліція по гарячих слідах затримала зловмисників.

Джерело: Українська правда

Генеральний менеджер, керівник будівельного проєкту в Edem Resort Medical Kyiv Сергій Жук повідомив, що витвір Бенксі зловмисники зрізали буквально привселюдно.

У поліції Київщини підтвердили факт вандалізму і повідомили, що група зловмисників вже затримали. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 «Умисне знищення або пошкодження майна». Затримані пояснили, що начебто хотіли продати витвір мистецтва, а гроші передати на потреби ЗСУ. Також в поліції уточнили, що відповідальність за збереження та охорону подібних культурних об'єктів покладається на місцеву владу.

Читайте також: У Києві на відремонтованому після обстрілу будинку з’явився мурал у вигляді Фенікса 

Нагадаємо, у листопаді британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що створив сім муралів у різних місцях України, зокрема у Києві, Ірпені і Бородянці, Гостомелі.

Для довідки

Бенксі – псевдонім скандально відомого англійського андерграундного художника графіті, політичного активіста та режисера, особа котрого не встановлена. Існують припущення, що швейцарський художник Метр де Кассон (Maître de Casson) може бути Бенксі. Метр де Кассон заперечує це на своєму вебсайті.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!