Експерти пояснили, чому збільшення армії не допоможе росії

936 0
25 серпня путін підписав указ про збільшення армії росії з січня 2023 року, однак аналітики вважають, що це нічого не змінить.
володимир путін

володимир путін

Володимир путін збільшив чисельність армії росії на 137 000 осіб, але він навряд чи оголосить загальну мобілізацію найближчим часом. Про це повідомили у зведенні Інституту вивчення війни (ISW), передає «Ліга.нет».

Указ збільшує номінальну чисельність російських збройних сил із 1 013 628 до 1 150 628 осіб — російські окупанти, ймовірно, прагнуть відшкодувати втрати від великої війни проти України та зібрати сили для продовження бойових дій.

Аналітики вважають, що указ путіна від 25 серпня про збільшення чисельності армії рф із січня 2023 року навряд чи забезпечить її посилення в майбутньому, а також вказує на те, що він не оголошуватиме загальну мобілізацію найближчим часом.

Читайте також: Українські військові за добу ліквідували 400 окупантів

Інститут зазначає, що оголошення щодо «скромного» збільшення чисельності армії свідчить про те, що путін все ще хоче уникнути мобілізації, проте Кремль навряд чи зможе набрати у війська стільки людей, оскільки досвід історії каже, що росіяни рідко досягали поставленої мети за кінцевою чисельністю армії.

Найімовірніше, росіяни зіткнуться з перешкодами під час набору нових солдатів, вони можуть використовувати осінній призов для набору поповнення, але як альтернативу вони можуть включити до складу армії терористів ЛДНР або «добровольчі» батальйони, які формують у регіонах росії. У такому разі фактичне збільшення бойової могутності російської армії буде невеликим, резюмували в ISW.

Нагадаємо, що російський диктатор володимир путін підписав указ, яким штатна чисельність армії країни-агресора збільшується з 1 січня 2023 року на 137 000 осіб. Так, чисельність армії рф згідно з указом має становитиме 1,15 млн осіб.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!