Київ

В Ірпені перенесуть на кладовище братську могилу солдатів Другої світової війни

773 0
Монумент знесли тому, що через місце, де він стояв прокладатимуть нову дорогу

В ірпінському мікрорайоні Романівка демонтували пам’ятник радянському солдатові, а братську могилу, якщо вона там є, перенесуть на кладовище. Про це заявила начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР Євгенія Антонюк, повідомляє місцевий канал ITV.

Монумент знесли тому, що через місце, де він стояв прокладатимуть нову дорогу — з’їзд із новозбудованого мосту.

За словами Антонюк, пам’ятник був дуже пошкоджений під час обстрілів Романівки. Саме біля нього загинула жінка з двома дітьми і волонтер.

«Пам’ятник гіпсовий і зараз у вкрай аварійному стані. Поки що його перемістили на ірпінське кладовище. Адже згідно із архівними даними під меморіалом є солдатська братська могила. Найближчим часом спеціалісти почнуть досліджувати це місце, і якщо вони виявлять рештки, то їх ексгумують і перепоховають у братську могилу на кладовищі», — пояснила вона.

Як наголошує чиновниця, демонтаж пам’ятника погоджено із Міністерством культури та інформаційної політики.

«Якщо рештки радянських солдатів не буде знайдено на цьому місці, то найімовірніше ми передамо цей пам’ятник в якийсь із музеїв, як «неживого свідка» війни та злочинів російської армії», — додала начальниця відділу культури.

раніше у центрі Києва демонтували пам'ятник Зої Космодем'янській.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!