Київ

В Ірпені відновили найвищий будинок, пошкоджений під час окупації

981 0
На повне відновлення будинку знадобилося вісім місяців.

У місті Ірпінь біля Києва відремонтували найвищий будинок – 18-поверхівку ЖК "Синергія 2+". Про це повідомив міський голова Олександр Маркушин.

Будинок був пошкоджений навесні 2022 року внаслідок російських обстрілів. У дім було два десятки прямих влучань, у деяких квартирах не залишилося навіть стін – вони були знищені до опорних конструкцій.

На повне відновлення будинку знадобилося вісім місяців.

Роботи профінансував благодійний фонд "Леруа Мерлен Солідарність", який виділив 36 млн грн на відбудову Ірпеня, в тому числі майже 10 млн грн – на відновлення цього будинку. Підрядником виступила компанія "Будівельний континент-2000".

В рамках ремонту будівельники відновили дах та монолітні конструкції, відновили стіни та фасад, замінили всі вікна, відремонтували внутрішнє та зовнішнє освітлення, замінили канати в усіх ліфтах, відновили тротуари та внутрішні проїзди.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України (КМУ) виділив Київській області більше 1,6 млрд гривень на відновлення понівечених внаслідок російського вторгнення населених пунктів столичного регіону.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!