Київ

В Ірпені знесуть будинок з муралом Бенксі

663 0
Мурал Бенксі планують зберегти.
Фото: itv

Фото: itv

В Ірпені готуються до знесення будинків 160/1 та 158 на вулиці Северинівській, мурал Бенксі на одному з них планують зберегти. Про це повідомила депутатка Ірпінської міської ради Оксана Нечитайло.

«У вівторок, 18 квітня, розпочнеться демонтаж будинку 160/1 вулиці Северинівська. Після цього, орієнтовно через два тижні, розпочнуться демонтажні роботи будинку 158», - зазначила вона.

Жителів округу та тих, хто користується дорогою Гостомельське шосе, закликали бути у цей час обережними та уважними.

«Також, не хвилюйтесь щодо малюнку всесвітньовідомого художника Бенксі, який розміщений на цьому будинку. Картину демонтують окремо та збережуть. Цей витвір мистецтва є уже культурним надбанням нашого мікрорайону», - додала депутатка.

Також Нечитайло повідомила, що відбулася зустріч з мешканцями цих будинків. Під час зустрічі обговорили планування подальших дій з боку Ірпінської міської ради щодо відбудови та важливість включення усіх власників квартир до реєстру демонтованого майна.

Після демонтажу малюнок помістять у сховок, а згодом передадуть у музей чи меморіал.
 
Щодо будинків, то на їх демонтаж виділили 20 мільйонів гривень. Роботи тут триватимуть місяць. Відбудувати багатоповерхівки планують за кілька років. А доти без даху над головою залишається більше 300 сімей.

 

Нагадаємо, Бородянська територіальна громада планує побудувати на місці зруйнованих нові багатоквартирні будинки. Також у межах загальної відбудови буде здійснено реконструкцію центральної площі імені Тараса Шевченка. Зокрема, заплановано спорудження окремої музейної експозиції робіт Бенксі, реставрацію монумента Великому Кобзарю й інші проєкти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!