На одній з найменших площ в історичній частині Львова розширять готель. Візуалізація

3970 0
Забудовники скорегували фасад будівлі.
Фото: візуалізація З ВИКОНКОМУ ЛМР

Фото: візуалізація З ВИКОНКОМУ ЛМР

Готель «Сент-Федер» (Saint Feder Boutique Hotel), що розташований в історичній частині Львова, на площі Звенигородській, 3, хочуть розширити, звівши прибудову. Сьогодні, 8 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на проєктування і реконструкцію приміщення.

Водночас раніше, 4 серпня, на засіданні проєкт відправили на доопрацювання. Як тоді зазначав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання, йдеться про розширення готелю в південний бік з нижчою поверховістю, ніж готель має зараз.

Попередній варіант проєкту

Однак тепер забудовник відкорегував фасад, тому й отримав містобудівні умови та обмеження.

«Тоді мова йшла про коригування фасаду згідно з висновком управління охорони історичного середовища. Підприємці до цього часу його скорегували. З точки зору архітектури тепер це сприймається коректно. Є карнизна частина, є поділ на окремі секції будівлі та сучасний дизайн, який вписується в історичне середовище», – зазначив Антон Коломєйцев.

Читайте також: У центрі Львова реконструюють історичний будинок. Що там буде 

Гранично допустима висота споруд на цій території може становити 18 метрів, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 98,00 %.

Зазначимо, що МУО отримала Марта Кобилко, співвласниця готелю. Saint Feder Boutique Hotel / Бутік-готель «Сент-Федер» – доволі невелика будівля готелю на площі Звенигородській, 3 належить мешканкам Брюхович Олені Пелех (70%) та Марті Кобилко (30%). Олена Пелех є приватним нотаріусом і депутатом Львівської міської ради від «Європейської солідарності» з 2020 р.

Нагадаємо, що історичну будівлю на вул. Газовій, 34, 34-А у Львові реконструюють і зроблять там надбудову громадського призначення.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!