В Італії заявили про готовність відновити драмтеатр у Маріуполі

1307 0
Кабінет міністрів Італії схвалив виділення коштів на відновлення Драматичного театру в Маріуполі.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Італія готова відбудувати драматичний театр у Маріуполі, який зруйнували російські війська. Про це повідомив міністр культури Даріо Франческіні у своєму Твіттері.

«Кабінет міністрів схвалив мою пропозицію запропонувати Україні ресурси та засоби для його відновлення у найкоротші терміни. Театри всіх країн належать всьому людству», – каже він.

Читайте також: Біля драмтеатру в Маріуполі, на який росіяни скинули бомбу, були надписи «Діти»

Нагадаємо, що надпотужну бомбу на Маріупольский драматичний театр росіяни скинули 16 березня. Він був сховищем для близько тисячі біженців, які втратили власні домівки. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми. Цей театр був прихистком, в якому рятувались від безперервних обстрілів жителі блокадного Маріуполя.

Після бомбардування Драматичного театру Маріуполя тим, хто ховався у бомбосховищі, вдалося вижити.

Зазначимо, Маріуполь обстрілюють безперервно з 3 березня, місто фактично заблоковане російськими військовими. Згідно з інформацією від місцевої влади, там немає електрики, зв’язку, газу, опалення і навіть води. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!