Київ

В Києві художниця створює чарівні малюнки в Охматдиті

1708 0
Стіни закладу стали острівцем добра, любові та підтримки для маленьких пацієнтів лікарні.
Фото: Охматдит/Facebook

Фото: Охматдит/Facebook

З 2019 року художниця Анжела Дмитренко, за допомогою аерографа розписує дитячу лікарню Охматдит казковими пейзажами та магічними створіннями, що зачаровують дітей. Про це повідомляється на сторінці Охматдиту в Facebook.
 
 
Міжнародний проєкт, який реалізується в лікарні, отримав назву «Крила», адже він призначений дарувати надію та «окриляти» в найтемніші часи.
 
 
«Наша праця в дитячій лікарні — це більше, ніж просто творчість. Це історія про віру, силу та зцілення для кожної душі, що доторкається до малюнка», – зізнається художниця.
 
Діти Охматдиту охоче долучаються до малювання. Наприклад, 6-річна пацієнтка Маринка, що вчиться ходити на протезі, має чудову традицію: після кожного заняття з реабілітологом, вона йде до Анжели, аби взяти до рук аерограф та трошки помалювати. 
 
Краса навколо допомагає діткам швидше адаптуватися і не боятися лікарні. Також це слугує частиною психологічної реабілітації.
 
 
Зараз дивовижні картини прикрашають стіни відділень трансплантації кісткового мозку, Центу радіології, відділення нейрохірургії та Центру служби крові, а це приблизно 250 квадратних метрів. Незабаром, чарівні малюнки з’являться і в інших відділеннях.
 
Проєкт є безкоштовним для лікарні завдяки компанії Harder & Steenbeck Airbrush, яка створює аерографи та підтримує цей проєкт! Також лікарня дякує компанії фарб ART Kompozit, яка безкоштовно надають фарби для малювання в Охматдиті.
 
Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!