Київ

В Києві може з’явитися сквер Да Вінчі

680 0
Питання винесуть на громадське обговорення
Фото: Пресслужба «Вовки Да Вінчі»

Фото: Пресслужба «Вовки Да Вінчі»

Кияни мають можливість проголосувати за створення на Печерську скверу імені Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі». Про це повідомив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

26 вересня експерти на Комісії з питань найменувань одноголосно підтримали таку ініціативу. Йдеться про зелену зону між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Іподромним провулком. Тепер на черзі громадське обговорення і голосування містян.

Також кияни вирішуватимуть, чи отримає сквер між вулицями Бастіонною та Михайла Бойчука ім’я українського композитора Миколи Мозгового.

Лелюк додав також, що Олександрівська клінічна лікарня міста Києва змінить назву на Свято-Михайлівську. Такий варіант підтримали містяни.

«Цю та інші рекомендації комісії передадуть до Київради. Остаточне рішення вже ухвалюватимуть депутати», — зазначив він.

Нагадаємо, Сквер на Подолі можуть назвати на честь українського вченого, релігієзнавця, письменника, громадського діяча Ігоря Козловського, який помер від серцевого нападу на початку вересня.  

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!