Київ

В Києві на Андріївському незаконно розібрали дах історичної будівлі, — Перов

901 0
На об'єкті тривають незаконні будівельні роботи

На вул. Андріївський узвіз, 26 розібрали дах будинку Всеволода Тарнавського. Про це повідомив активіст і нещодавно призначений на посаду заступник керівника Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитро Перов.

«Це вже друга спроба розібрати будівлю. Першу — вдалося зупинити у вересні 2022 р. Андріївський узвіз є вулицею пам’яткою, а будинок Тарнавського знаходиться в охоронних зонах Софії та Андріївської церкви. Звісна річ, демонтаж відбувається за «циганським шатром», а паспорт об'єкта відсутній», -  наголосив він.

З опублікованих фотографій видно, що дах будівлі розібрано і ведуться роботи із монтажу бетонного перекриття.

Перов у коментарях також висловив думку, що після залиття бетонного перекриття будівельні роботи на історичній будівлі продовжаться.

Він додав з посиланням на інформацію дослідника історії Києва Антона Короба, що будинок споруджено у 70-х рр. ХІХ ст. на замовлення титулярного радника Всеволода Тарнавського. Будинок двоповерховий, на високому підвальному поверсі мав декор виконаний з жовтої київської цегли з бароковими та ренесансними ремінісценціями.

У КМДА раніше заявляли, що жодних дозволів на проведення будівельних робіт вони не надавали, а демонтаж із ними не погоджували.

Нагадаємо, у 2022 році, коли у будинку почали будівельні роботи,  замовником будівництва було ТОВ «Андріївська музейна справа». За даними Opendatabot, власником ТОВ «Андріївська музейна справа» є Дмитро Осипов. Основним видом діяльності зазначено надання в оренду та експлуатацію нерухомості.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!