Київ

В Києві на будинку 1899 року побудови почали зводити надбудову

726 0
Раніше цей будинок мав охоронний статус пам'ятки, але станом на сьогодні цей статус знято
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

На будівлі 1899 р. з'явилися металеві опори, а у двір завезли будівельні матеріали.  Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«На будинку Семена Замкова в Києві почали зводити надбудову. На будівлі 1899 р. зявилися металеві монолітні опори, а у двір завезли будівельний матеріал - повідомляють місцеві мешканці», - написав він.

Нагадаємо, Департамент комунальної власності КМДА в минулому році продав за 12,8 млн гривень нежитлову будівлю на Івана Франка, 26б. Про це свідчать дані на сайті prozorro.sale.

Будівлю придбала громадська організація (ГО) «Асоціація Національно-патріотичного виховання дітей та підлітків», якою керував Олег Піднебенний. 

Як вказує київський журналіст Володимир Бондаренко, Піднебенний керує рядом компаній, які належать Сергію Коровченку – чоловікові Влади Молчанової, яка є власницею «Столиця Груп».

Нежитлова будівля за адресою Івана Франка, 26 (літера Б) площею 440,6 кв метров за 12,8 млн гривень (730 доларів за кв.м.). 

Олег Піднебенний також керує ТОВ «Оптімус Люкс», ТОВ “Рент Менеджмент Інвест”, ТОВ “Тібоун” та “Ріоліт Корпорейшн”, якими володіє Сергій Коровченко. 

У грудні 2023 року на будівлі почали розбирати автентичні дерев’яні перекриття, складати їх на сніг та вивозити вантажівками. Тоді активісти викликали поліцію і зупинили демонтаж. Правоохоронці склали протокол про адміністративне порушення, оскільки роботи проводились без дозвільної документації.

Як з’ясувалось, раніше цей будинок мав охоронний статус пам'ятки, але станом на сьогодні цей статус знято.

Як ми писали, земельна комісія Київради одноголосно підтримала передачу під забудову ділянки під 120-річним будинком. Активісти спільноти «Спадщина» наголошують, що забудовник планує звести на цьому місці ТРЦ.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!