У Києві найтепліше Водохреща за понад 140 років

951 0
У Києві знову зафіксували температурний рекорд.
Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

Середньодобова температура повітря в Києві 18 січня становила +7,3°C, що на 9,8°С вище норми й відповідає погоді початку квітня. Про це повідомляє метеостанція Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

«18 січня у Києві вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала +7,3°С, що на 1,6°С вище рекордного значення температури для цього дня 1993 року. Кліматична норма перевищена на 9,8°С, що відповідає погоді початку квітня», – йдеться в повідомленні.

Максимальна температура в столиці піднялась до +10,2°С, перевищивши попередній рекорд для цього дня 2007 року на 0,8°С.

Мінімальна температура повітря в Києві не опускалась нижче 3,7°С. Попереднє рекордне значення було зафіксовано в 1990 році й становило 3,4°С.

Читайте також: Через аномальне тепло в Києві зацвіли сакури

Нагадаємо, січня в Києві зафіксували температурний рекорд – вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала +6,8°С. Максимальна температура у столиці піднялась до +10,7°С, перевищивши попередній рекорд для цього дня 2022 року на 2,5°С.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!