В Києві очікують активізації диверсантів

1200 0
Ворог хоче посіяти в столиці України паніку.

Окупанти намагаються активізувати діяльність диверсійно-розвідувальних груп на території Києва. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України. 

Читайте також: «Київ узяти неможливо». Історія депутата, який патрулює нашу столицю

Мета Росії – дестабілізація ситуації в місті.

У Генштабі зазначають: «Це пояснюється неспроможністю швидко поповнити втрати, здійснити належне перегрупування і застосування військ для підтримання необхідного темпу ведення бойових дій та досягнення кінцевої мети війни».

Напередодні у Києві затримали чотирьох диверсантів, що фотографували блокпости в місті. Також у Києві затримали та повідомили про підозру громадянину Росії за фактом незаконного придбання і зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури. 

У відомстві зазначають: «Згідно з матеріалами досудового розслідування, у ході проведення обшуку автомобіля «Хонда Акорд» під керуванням підозрюваного виявлено та вилучено автомат системи Калашникова моделі «АКМ», калібру 7,62х39 мм та 445 патронів з різним маркуванням».

Читайте також: Росія не може взяти Київ, тому зосередиться на повному «звільненні» Донбасу, – Reuters 

Нагадаємо, що Сполучені Штати помітили, що Росія змінила загарбницькі пріоритети і вже націлена не на Київ, а на Донбас із метою відрізати українські сили на сході від решти. Росія заявила в п’ятницю, що перший етап її військової операції в основному завершений, і вона зосередиться на повному «звільненні» Донбасу, частина якого вже перебуває під російською окупацією. Це оголошення вказує на те, що Москва може перейти до більш обмежених цілей після того, як наштовхнулась на запеклий опір українців протягом місяця війни, пише УП з посиланням на Reuters.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!