Київ

В Києві представили мобільну майстерню для артилеристів

622 0
Після презентації "Реактивна Пошта" передала ключі від майстерні артилеристам

Благодійна організація "Реактивна Пошта" презентувала проєкт стратегічного значення для артилерії: мобільну станцію технічного обслуговування (МТО) та шиномонтаж для 43-ї окремої артилерійської бригади.

Така станція складається з двох модулів:

Перший — це безпосередньо майстерня. Її завдання — ремонт і виготовлення запчастин. В ній облаштовано 7 потужних станків, які виконують різні функції: прес на 20 тонн, свердлильно-фрезерний верстат, токарно-гвинторізний верстат, обтискач для рукавів високого тиску і т.д.

В артилерійській техніці встановлено дуже багато гідравліки, і це її найвразливіше місце, що найчастіше страждає від обстрілів, пояснюють військові. В МТО встановлені верстати, які забезпечують відновлення саме гідравлічних вузлів.

Другий модуль — це шиномонтажний комплекс. В ньому можна проводити всі роботи з шинами і колесами: рівняти диски, бортувати, балансувати. І найголовніше - шиномонтаж абсолютно незалежний від тягача. Знімний контейнер — забезпечений дизельним генератором на 10 кВт і може виконувати свої функції навіть в чистому полі.

«Але найбільша цінність МТО в тому, що всі ці роботи можна "доставити" в будь-яке місце» - коментує Дмитро Чуканов, співзасновник «Реактивної Пошти».

«Тягач, на який встановлені ці комплекси, може приїхати в зону зосередження батареї, виконати роботи і вирушити в наступний пункт. В результаті — зекономлений час, зменшені ризики ураження ворожим обстрілом, більше часу на відпрацювання по ворожих цілях», - пояснив він.

Артилерія забезпечує 90% вогневого ураження ворога, знищує склади, логістику, командні пункти ворога.

За словами Чуканова, в складі ЗСУ - 12 артбригад, і їх приблизні потреби — до 200 МТО подібного формату.

«Звісно, волонтерськими зусиллями поставити всі 200 дуже важко, тим не менше, ми все таки можемо зробити дуже багато. Бо навіть одна така МТО суттєво підвищує боєздатність цілого артилерійського підрозділу», - наголосив він.

Військові пояснюють, що артилерія — це великий комплекс, не тільки гаубиці та гармати, а й паливозаправники, боєприпасники. І якщо якийсь елемент цієї системи виходить з ладу — зупиняється все.  А  така МТО забезпечить робочий стан усього автопарку бригади, тобто безперебійну роботу артилерії.

«Реактивна Пошта» регулярно збирає малі та великі донати та використовує їх для закупівлі чи ремонту потужностей для підрозділів українських артилеристів. Бюджет проєкту склав 120 тисяч доларів. Цього разу до благодійності на цей проєкт долучилася engineering marketing компанія expla, яка є регулярним меценатом Благодійної організації. Співпраця "Реактивної пошти" з "expla" триває вже понад рік, і як результат, тепер їх "донат" ремонтує техніку вартістю 15 млн доларів.

Це вже 5 автопроєкт Реактивної Пошти для ЗСУ. Для його втілення поштарі доставили тягач MAN  з Німеччини та придбали додатковий причеп. На цю базу встановили два 2 морських контейнери та трансформували їх у ремонтну та шиномонтажну станції. За словами засновників благодійної організації Павла Нарожного та Дмитра Чуканова такий сервісний комплекс здатен закрити 90% ремонтних потреб артилеристів прямо на місці та кардинально змінить часові витрати на відновлення техніки. 

Проєкт МТО втілювала компанія Гранд Інструмент в координації з заступником командира бригади з озброєння. Тобто, все оснащення, верстати та інструменти відібрані та узгоджені професіоналом, спеціалістом з обслуговування і ремонту артилерійської техніки, зі знанням усіх тонкощів і потенційних задач.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!