В Києві продовжили термін прийому заявок на на конкурс енергоефективних проєктів «70/30»

912 0
Проєкти-переможці конкурсу 2022 року, роботи яких не були розпочаті, виконуватимуть у 2023 році
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Комісія з проведення конкурсу з реалізації енергоефективних проєктів у житлових будинках Києва продовжила прийом проєктів «70/30» до 1 березня 2023 року. Про це повідомив заступник голови КМДА та голова конкурсної комісії Петро Пантелеєв.

До переліку робіт, що можуть бути виконані в будинку, належать такі види:

  • капітальний ремонт (реконструкція, модернізація, технічне переоснащення, встановлення) теплових пунктів;
  • капремонт та утеплення фасадів; капремонт і теплоізоляція дахів та підвальних перекриттів;
  • заміна вікон та дверей на енергоощадні у місцях загального користування;
  • капремонт (реконструкція, модернізація) внутрішньобудинкових інженерних мереж;
  • встановлення будинкових лічильників теплової енергії та/або гарячої води;
  • капремонт (реконструкція, модернізація) систем електричного освітлення із заміною освітлювальних приладів у місцях загального користування на енергоефективні та/або із встановленням датчиків руху для регулювання освітленості в місцях загального користування;
  • реконструкція або технічне переоснащення систем електропостачання та/або теплопостачання та/або гарячого водопостачання із застосуванням відновлюваних чи альтернативних джерел енергії;
  • капремонт (реконструкція, технічне переоснащення) внутрішньобудинкового електричного обладнання; інші енергоефективні заходи.

 

Програма «70/30» допомагає мешканцям житлових будинків, де створені ОСББ та ЖБК, виконати енергоефективні заходи та зменшити вартість комунальних послуг шляхом співфінансування: 30% оплачують мешканці, а 70% – міський бюджет.

Прийом проєктів для участі в конкурсі здійснюватимуть фахівці Департаменту житлово-комунальної інфраструктури винятково за попереднім записом щоденно із 08:40 до 11:40 за адресою: вул. Велика Житомирська, 15-А, каб. 9.

Записатися для подання проєктної пропозиції можна за телефоном: (044) 279-81-86.

Проєкти-переможці конкурсу 2022 року, роботи яких не були розпочаті, виконуватимуть у 2023 році.

Нагадаємо, ОСББ «Арован» в Києві стало найенергоощаднішим в Україні. Будинок було утеплено за програмою «70/30». В ОСББ встановили лічильники на опалення та гарячу воду, модернізували теплові пункти тепловими насосами, зробили теплоізоляцію та капремонт дахів і підвалів, замінили вікна та двері в підʼїздах. Завдяки цій модернізації опалення у будинку коштує вдвічі дешевше за тарифи Київтеплоенерго. Загалом мешканці інвестували по 182 грн на 1 квадратний метр.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!