У Києві розбирають історичні будівлі пивзаводу Шульца

3341 0
Один з корпусів уже розібрано повністю

На Деміївці розбирають будівлі колишнього пивзаводу Шульца. Про це пише краєзнавець Антон Короб.

«Теперішні власники промислового комплексу споруд другої половини 19 ст. зметикували собі, що краще таким чином руйнувати колишню броварню, а саме потроху розбираючи цегляне мурування – без зайвого гомону від контролюючих органів та небайдужих громадян», – наголосив він.

За словами Короба, за 2021 рік було розібрано один з перших виробничих корпусів, його було майже не видно з вулиці. У кінці того ж року частково розібрали фасад житлового будинку при заводі, що виходить на червону лінію забудови провулку Руслана Лужевського.

«Днями стало помітно, що вже розбирають сушильну вежу, а корпус, до якого вона прилягала вже цілком зруйнували. Минулого року він був цілий», – зазначив він.

Також, за словами краєзнавця, почали розбирати карниз іншого корпусу.

У 2021 році розпочався демонтаж будівель пивзаводу Шульца на Деміївці. У засобах масової інформації з'явилася інформація про те, що ділянка належить компанії SCM Ріната Ахметова, яка має намір збудувати офісний центр на цьому місці.

Однак, представники SCM спростували цю інформацію, заявивши, що земельна ділянка та будівлі, що на ній знаходяться, не належать компанії або її бізнесам з 2019 року. Згідно з пресрелізом компанії, кінцевий бенефіціар SCM Рінат Ахметов персонально передав майно кримськотатарській громаді для будівництва Київського кримськотатарського культурно-освітнього центру з мечеттю.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!