Київ

В Києві спостерігали рідкісне погодне явище

748 0
Рідкісне явище налякало киян

Ввечері 11 січня в Києві трапилося рідкісне явище – снігова гроза із громом і блискавицею. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

11 січня кияни чули схожі на вибухи звуки і спалахи у небі, при цьому повітряної тривоги не було і міська влада про вибухи не повідомляла.

«Справді, схоже, це була гроза. Взимку вкрай рідко, але буває. Нас якраз проходить атмосферний фронт. Повітря суне холодне, тобто, атмосфера заповнюється холодним північним повітрям, яке зіткнулося із вологими потоками атмосферного фронту. Зіткнення спровокувало грозу», - пояснила вона.

«Називається в метеорології – снігова гроза, коли замість дощової зливи йде сніг», - додала Діденко.

12 січня вночі в Україні прогнозували невеликий сніг, вдень без опадів, 13-14 січня у більшості областей часом сніг, на дорогах країни ожеледиця.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: погода, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!