Київ

В Києві створять мапу провайдерів, які працюватимуть у разі блекаутів

780 0
Незабаром доступ до такої мапи отримають жителі Києва.

Міністерство цифрової трансформації (Мінцифра) України та громадська організація "ЛУН.Місто" підписали меморандум про створення мапи провайдерів, які можуть забезпечити користувачів України інтернетом до 72 годин під час знеструмлень. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації України.

Завдяки мапі українці зможуть перевірити, чи спроможний їхній провайдер забезпечувати з'єднання у разі відключення електроенергії. Якщо ж він не може забезпечити користувачів інтернетом, тоді можна буде обрати найближчого, який може, та подати заявку на підключення. 

«Це дасть змогу залишатися онлайн навіть під час тривалих знеструмлень. Також це допоможе не перевантажувати мобільні мережі. Чим більше людей буде підʼєднано до Wi-Fi, тим довше залишатиметься стабільний мобільний зв’язок», – прокоментували у Міністерстві цифрової трансформації.

У пресслужбі підкреслили, що вже найближчим часом мапа буде доступна жителям Києва.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!