Київ

В Києві суд зобов’язав приватне підприємство відремонтувати укриття на 150 осіб

770 0
Чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Суд зобов’язав балансоутримувача привести до ладу укриття на Берестейському проспекті, яке наразі перебуває в аварійному стані. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«Встановлено, що на балансі одного з приватних підприємств перебуває захисна споруда цивільного захисту, яка розташована по проспекту Берестейському та здатна розмістити 150 громадян», – йдеться в повідомленні.

Перевіркою органів прокуратури та ДСНС України було встановлено, що приміщення не готове для використання за призначенням, знаходиться у аварійному стані і не може використовуватися як укриття.

Прокурори зауважили, що чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання.

Суд підтвердив обгрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.

У пресслужбі додали, що впродовж 2022 – 2023 років органами Київської міської прокуратури пред’явлено до судів 54 позови про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні споруди цивільного захисту у стан готовності.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!