Київ

В Києві судитимуть бізнесмена за забудову Долобецького острова

808 0
Підозрюваний вже відшкодував завдані довкіллю збитки
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Директора товариства судитимуть за умисне пошкодження території острова Долобецький під час несанкціонованого будівництва. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури завершили та передали до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного товариства за фактом умисного пошкодження об’єкта природно-заповідного фонду, підроблення документів та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права (ч. 1 ст. 252, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364-1 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, будучи керівником товариства, на підставі укладеного договору брав участь у спільному інвестуванні та соціально-економічній співпраці щодо облаштування території пляжу «Венеція» та прилеглої території острова Долобецький.

Умовами цього договору не передбачалося здійснення будь-якого капітального будівництва на о. Долобецький, оскільки територія острова належить до регіонально-ландшафтного парку «Дніпровські острови» та є об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення.

Однак, в порушення умов договору та за відсутності дозвільних документів на території острова зведено нову будівлю та знято родючий шар ґрунту, чим умисно пошкоджено об’єкт природно-заповідного фонду.

Надалі на підставі підроблених документів підозрюваний зареєстрував новобудову за своїм товариством.

Як зазначають правоохоронці, у результаті таких дій територіальній громаді міста Києва спричинено матеріальну шкоду у розмірі майже 400 тисяч гривень, що встановлено та підтверджено спеціалістами Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Підозрюваний повністю визнав вину в інкримінованих правопорушеннях та відшкодував завдані довкіллю збитки. Також  міністерством юстиції України скасовано незаконну реєстрацію будівлі.

Обвинувальний акт відносно керівника товариства направлено до суду разом із угодою про визнання винуватості.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!