Україна

В Україні почали тестувати мережу 5G

725 0
Vodafone і Nokia організували телеміст та об’єднали Івано-Франківськ, Київ і Гельсінкі, щоб перевірити якість звʼязку.

В Україні вперше відбувся тестовий запуск мережі 5G. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Одні з перших в Україні майданчиків для тестування 5G за допомогою смартфонів і планшетів створили у Києві та Івано-Франківську.

«Vodafone і Nokia організували телеміст та об’єднали Івано-Франківськ, Київ і Гельсінкі, щоб перевірити якість звʼязку. Телеміст провели на території інноваційного центру Промприлад в Івано-Франківську та офісі Vodafone у Києві», – зазначили в Мінцифрі.

За інформацією відомства, зараз 5G працює в понад 90 країнах світу. Зокрема, Європейський Союз планує покрити технологією територію всіх міст та основних шляхів до 2025 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!