Київ

В Києві триває будівництво Національного музею Голодомору-геноциду, вже монтують утеплення

777 0
В Києві добудовують ІІ чергу Національного музею Голодомору-геноциду.
Фото: Павло Авдокушин

Фото: Павло Авдокушин

На даху Національного музею Голодомору-геноциду в Києві вже монтують утеплювач. Роботи на будівельному майданчику показав інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин. 

Замовником будівництва є ДП «Дирекція з будівництва "Меморіал жертв Голодомору"». Оскільки територія є охоронною зоною Лаври, проведення будівельних робіт було погоджено з ЮНЕСКО. Архітектор і автор проєкту Андрій Миргородський.

Раніше архітектор розповідав, що гроші на будівництво виділяються державою, до них – велика сума мала бути перерахована благодійниками. Ці кошти призначалися на облаштування інтер’єрів музею та експозиції. Концепцію оформлення майбутніх залів музею розробляли за участі консультантів з Варшави. 

До музею від Дніпровського схилу відповідно до проєкту буде вести пішохідний місток, по якому можна буде пройти до паркінгу. Приміщення майбутнього музею міститиме зали з постійними експозиціями та зі змінною експозицією, три конференц-зали, науково-методичний центр, великі фондові сховища, бібліотеки, освітні класи, екскурсійне бюро, медпункт, кафе та гардеробна.

Відвідувати музей одночасно зможуть 1,5 тис. осіб. Вестибюль планували робити без експонатів, оформивши стіни орнаментом у вигляді української вишивки на білому тлі та покривши їх спеціальною фактурою, що нагадує зорану землю.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!