Київ

В Києві відкрили нову ділянку Великої кільцевої дороги

716 0
Будівництвом трьох нових ділянок Великої Кільцевої дороги місто підводить дорогу до майбутнього тунелю під Дніпром
Фото: КМДА

Фото: КМДА

В Києві завершили будівництво третьої ділянки Великої кільцевої дороги, що пролягає від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

За словами мера, фактично це Північна об’їзна дорога столиці.

«Відсьогодні вже зменшаться затори на вулиці Богатирській, бо частина транспорту піде вже новою ділянкою. Зокрема, на Оболонський проспект», — запевняє Кличко.

Міський голова зауважив, що місто взяло на себе зобов’язання зробити під’їзну дорогу до тунелю під річкою Дніпро — він сполучатиме лівий і правий береги та виходитиме на Троєщину.

«Тунель — це проєкт Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. І агентство має його побудувати. Ми свої зобовʼязання крок за кроком виконуємо», — додав мер.

Він пояснив, що будівництвом трьох нових ділянок Великої Кільцевої дороги місто підводить дорогу до майбутнього тунелю. І коли держава його побудує, зменшиться транспортне навантаження на дороги столиці, додав Кличко.

«Також це вплине на екологію в місті — зменшить накопичення загазованості, що є одним з найбільших питань у транспортній галузі», — стверджує міський голова.

Загальна протяжність побудованих трьох нових ділянок — 3 км. Тієї, яку щойно відкрили, — 1,1 км. Будувати нові ділянки почали з 2016 року. 

Нагадаємо, що несприятливі погодні умови та блокування вантажів на кордоні з Польщею призвели до затримки постачання матеріалів для ремонту Кільцевої дороги на ділянці від Жулянського шляхопроводу до повороту в м. Вишневе. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!