Київ

У Києві за самобуд судитимуть колишнього депутата міськради

532 0
Площа самовільно збудованих будівель складає 858,8 кв. м.

Колишнього депутата Київської міської ради Сергія Котвицького судитимуть за самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці в Дарницькому районі та за підроблення офіційних документів. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Подільська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього депутата Київської міської ради за обвинуваченням у самовільному будівництві будівель на беззаконно зайнятій земельній ділянці, підробці та використанні офіційного документа (ч. 3 ст. 197-1, ч.ч. 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, колишній депутат Київради, не маючи рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу у власність чи надання у користування земельної ділянки, самочинно зайняв земельну ділянку в Дарницькому районі столиці.

За відсутності дозвільних містобудівних документів підозрюваний побудував на цій території будівлі, які використовуються для роздрібного продажу продуктів та інших товарів, а надалі на підставі підроблених документів зареєстрував на них право власності.

Земельна ділянка, на якій підозрюваний розмістив місця роздрібного продажу, перебуває у комунальній власності територіальної громади Києва.

Площа самовільно збудованих будівель складає 858,8 кв. м.

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Правоохоронці не називають ім'я підозрюваного. Раніше ми писали, що ексдепутату міськради від партії «УДАР» Сергію Котвицькому, колишньому члену комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, повідомили про підозру у самовільному будівництві на самовільно зайнятій земельній ділянці в Дарницькому районі. Йдеться саме про вказану ділянку.

Нагадаємо, пов’язана із Котвицьким компанія-забудовник ТОВ «Скай-Буд ЛТД» ще у 2014 році намагалася побудувати ТРЦ на ділянці біля станції метро «Осокорки», але зіткнулась із масовими протестами місцевих мешканців.  У підсумку, депутати Київради відібрали у забудовника спірну земельну ділянку та надали їй статус скверу. Забудовник, який запевняє, що землю у нього забрали з порушенням закону, оскаржив рішення у суді.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!