Київ

В Києві з'явились перші дощові садки

502 0
Під час зливи такі клумби забирають на себе частину води замість зливостокової каналізації

Перші дощові садки створили в Солом’янському, Оболонському та Подільському районах Києва, зокрема на Контрактовій площі. Про це повідомляє заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

Дощові садки мають вигляд заглиблених клумб, оточених вологолюбними і стійкими до спеки багаторічними рослинами.

Під час зливи такі клумби забирають на себе частину води замість зливостокової каналізації, що допомагає боротися із локальним затопленням, пояснюють у КМДА. Там обіцяють, що «вже незабаром» такі клумби будуть у кожному районі Києва.

Директор департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний зазначає, що при створенні садків віддавали перевагу локаціям, де є проблема підтоплення.

Вода з дахів і тротуарів збирається в резервуари або басейни, там вона проходить через очисні системи, а далі її можна використовувати для живлення зелених насаджень. Рослини, які висаджують у таких садках, сприяють очищенню та зволоженню повітря, а також нормалізують локальний мікроклімат.

Дощові садки здатні поглинати, затримувати та фільтрувати до 90% води, що потрапляє на їхню поверхню. Крім того, такі клумби також є своєрідним буфером для дощової води, якою живляться рослини в період посухи.

Крім того, у «Київзеленбуді» зауважують, що дощові садки не складні в обслуговуванні. Певні види рослин можуть потребувати лише сезонного зрізання чи підкошування.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!