Київ

У Київраді створили робочу групу, яка розгляне питання незаконної забудови парку Пушкіна

967 0
Про результати робити групи обіцяють повідомити пізніше
Фото: Генадій Кривошея

Фото: Генадій Кривошея

В Київраді створена робоча група щодо розгляду незаконної забудови в парку Пушкіна. Про це повідомив голова Громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея.

«В Київраді створена робоча група щодо розгляду незаконної забудови в парку Пушкіна. Сьогодні виїздна робоча група працює в парку», - написав він у facebook.

Кривошея  наголосив, що мешканці обґрунтовано скаржаться через небезпеку забудови парку.

Нагадаємо, у березні в столичному парку Пушкіна почалися роботи з незаконного будівництва.

Тоді голова Громадської ради при КМДА надіслав екстрений запит до Національної поліції міста Києва і викликав для проведення термінової експертизи інспекторів з благоустрою від КМДА.

Інспектори з благоустрою підтвердили, що картка благоустрою парку Пушкіна у Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва було призупинено. Також після звернення Кривошеї, техніка та будівельники залишили об'єкт. Комунальники встановили на під'їздах до нього загороджувальні блоки.

Раніше на місці будівництва було старе приміщення - закинуте кафе. Забудовник проводив реконструкцію свого об'єкту. Земельна ділянка була йому передана в користування ще у 2003 році на 15 років - до 2028-го. Видана контрольна картка вказує на те, що забудовник отримав містобудівні умови та обмеження, дозвіл на будівництво, а також дозвіл від Мінкульту. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!