У міській раді Львова проводять обшуки через "аферу століття"

5069 0
На початку червня прокуратура відкрила кримінальне провадження проти чиновників управління комунальної власності Львівської міської ради за фактом неналежного виконання службових обов’язків цими посадовцями.
Фото: city-adm.lviv.ua

Фото: city-adm.lviv.ua

Сьогодні, 12-го липня, СБУ та поліція проводять обшуки у Львівській міській раді. Про це Tvoemisto.tv розповіли у прес-службі ЛМР.

Обшуки розпочались від ранку і тривають й досі. Зараз правоохоронці вилучають документи. Як додали в міськраді, обшуки стосуються "афери століття".

Нагадаємо, міська рада Львова в 2016-му році втратила понад 20 об’єктів комунальної нерухомості. Будівлі знаходяться в центральній частині міста, і коштують десятки мільйонів гривень.

9-го червня 2017-го року за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами Управління комунальної власності Львівської міської ради, прокуратура області зареєструвала кримінальне провадження.

При цьому, в ході розслідування вказаного кримінального провадження з’ясовано, що фактично з комунальної власності здійснено незаконне вилучення тих об’єктів нерухомості, щодо яких Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради не володіло усіма документами щодо належності майна до комунальної власності, не здійснювало належного його обліку та не контролювало стан використання цих нерухомих об’єктів.

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський розповів, що до масштабного викрадення комунального майна причетні п’ятеро осібЗа його словами, поки слідство встановило, що це троє жителів Луганської області, один житель Києва та львів’янин. 

Водночас, прокурор області розповів, що у березні силовики скерували запит до Львівської міської ради про повний перелік майна, яке було вкрадене. Однак у міськраді так цього списку і не надали, посилаючись на різні причини. З огляду на це прокуратура припускає, що в цій справі може йтися і про халатність з боку посадовців міської ради. Ю.Квятківський пообіцяв, що прокуратура дасть оцінку діям чиновників ЛМР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!