В одній із громад Львівщини демонтували вже 80% радянських пам'ятників

692 0
Процес декомунізації у всіх районах області планують завершити до кінця цього року.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Золочівській громаді, що на Львівщині демонтували вже 80% радянських пам'ятників. Загалом у районі залишилося лише 9 таких.

Джерело: Львівська ОВА

Вулиці у Золочівському районі, які мали назви російських діячів культури, політики, медицини та інших сфер, перейменовані на честь відомих українців та Новітніх Героїв. Зокрема, вулиця Гастелло  стала Короля Данила, а вул. Кузнєцова  – Лесі Українки, і таких перейменувань на Золочівщині відбулось 44.

Читайте також: Чому не варто перейменовувати Красне на Львівщині і Запоріжжя 

У громаді також демонтували  40 памʼятників комуністичному режиму. Зокрема, демонтували один з найбільших на Золочівщині меморіальний комплекс «Вічний вогонь», який знаходився у Золочеві на місцевому кладовищі.

Нагадаємо, у Жовківській громаді завершили декомунізацію. Жовківська громада стала однією з лідерів в Україні у процесі завершення декомунізації та очищення від радянських маркерів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!